Previous
Next
Felhívás!

Tisztelt Szülők!


Szeretnénk felhívni figyelmüket a gyermekek ellenőrizetlen internethasználatának veszélyeire. Bizonyára értesültek a Kék Bálna nevű internetes „játék” veszélyeiről.

A játék célja, hogy a valóságban a gyermek 50 napon keresztül egy-egy feladatot oldjon meg. A feladatok egyszerűen indulnak (pl.: rajzolj le egy bálnát és beszélgess vele!), majd egyre kegyetlenebb, önpusztító magatartásra szólítják fel őket, egészen az öngyilkosságig. A gyermekek folyamatos visszajelzést kapnak arról, hogyan teljesítenek; dicséretet kapnak, ha pedig nem teljesítik a feladatokat határidőre, változik a beszélgetés hangneme: a kedvesség fenyegetéssé válik. Mivel előzőleg beférkőztek a gyermek bizalmába (személyes adatokat kértek el tőlük), sok mindent megtudtak a gyermekről és a családjáról, így tudják zsarolni őket. Ez egy virtuális szekta, egy zárt közösség, melynek több áldozata van. A fiatalok magányosságát és kíváncsiságát használják ki.

Kérem, hogy felelősségteljes szülőként figyeljenek oda gyermekükre. Sokat beszélgessenek és ellenőrizzék, hogy milyen internetes oldalakat látogatnak. Figyeljenek a gyermek magatartásának változásaira. Amennyiben úgy látják, hogy a gyermekük szomorúvá, zárkózottá vált, változtassanak az internetes szokásokon.

Ha értesültek arról, hogy gyermekük bármilyen zárt csoportba belépett és különböző elvárásoknak kell megfelelnie, akkor segítséget kérhetnek a Kék-vonalon: 116-111, vagy a Krízis-vonalon: 116-123 (mindkét szám ingyenesen hívható), illetve elindult a Zöld Elefánt mozgalom, amely 10 pozitív feladatra hívja fel a figyelmet. Ha arról értesülnek, hogy gyermeküket zaklatás érte az interneten, akkor a rendőrségen tegyenek feljelentést, mert csak szülő, gondviselő teheti ezt meg.

 

Cegléd, 2017. április 12.               

                                                          

 

                     Horgasné Balogh  Ágnes                                                                Bögös István

                          pszichológus                                                                                igazgató      

 

                                                                                                                                      Matematikaverseny eredményei

Várkonyisok a városi ünnepségen

Szabadságharcra emlékeztek a Várkonyiban

Pilvax kávéházzal és palotás tánccal ...

Example Frame

CVSE    

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player