A Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatot hirdet magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Iskola” és Örökös Boldog Iskola” cím elnyerésére.

Az Alapítvány 2014-ben indította el Boldogságóra programját, melynek fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke.

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”

Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságóra program fővédnöke

A "Boldog Iskola" programról még többet boldogiskola.hu weboldalon tudhat meg.

   1   

Bázisintézményi előadás volt a Várkonyiban

Bázisintézményi konzultációra került sor a Várkonyi István Általános Iskolában január 17-én, szerdán. A Várkonyi iskola 2017-ben nyerte el az „Örökös Boldogiskola” címet. A boldogságprogramhoz való csatlakozás lehetőségéről tartott prezentációt Harsányi Beáta tanárnő. Az előadásra egy kenderesi általános iskolából érkezett egy alsós tantestület és nagy érdeklődéssel fogadták az elhangzottakat.

Bemutató órák a Várkonyiban

Őszi Pedagógiai Napok keretében, mint bázisintézmény a Várkonyi István Általános Iskola vállalta a programokban való részvételt. Október 16-án hétfőn Harsányi Beáta tanítónő tartott bemutató órát „Boldogságóra” címmel (fotóinkon). Folytatáskén október 17-én, kedden Lefor Gyula igazgatóhelyettes az „Arizóna program bevezetésének lépései” címmel tartott előadást az érdeklődő kollégák részére.

Ölelkeztek a Várkonyisok

Ölelés Világnapjához ismét kapcsolódott a Várkonyi István Általános Iskola. 
Az elmúlt pénteken a gyerekek piros szívecskéket készítettek és az értük jövő szülőket ezzel és öleléssel fogadták. A szülők nagyon meghatódtak volt, aki meg is könnyezett.
Harsányi Beátának, a Boldogságprogram koordinátorának a kollégáihoz is az volt a kérése, hogy ezen a napon válasszanak ki valakit, akihez legyen egy kedves gesztusuk, mondatuk és, ha a kiválasztott személy megengedi, öleljék is meg egymást. 
Boldogan ölelkeztek ezen a napon a Várkonyisok, hiszen "Boldog Iskola".

ÖRÖKÖS BOLDOG ISKOLA A VÁRKONYI

2017. október 5-én Bartókné Sárik Helga és Harsányi Bea képviselte a Várkonyi István Általános Iskolát a Boldogságprogram szakmai napján.
Boldog Iskola címátadó és szakmai nap is volt egyben, fantasztikus pedagógusok és intézményvezetők társaságában, egy nemes küldetéséért. Prof. Bagdi Emőke és prof. Oláh Attila tartottak előadást valamint Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ alapítvány Elnöke, boldogan mutatta be a Boldogságóra könyvek és munkafüzetek legújabb, Bagdy Emőke relaxációs gyakorlataival kiegészített kiadványait.

Délután egyik fő programja az új Boldog Iskola címek átadása volt.
A Várkonyi idén elnyerte és megkapta az Örökös Boldog Iskola címet. Köszönjük!

Közös éneklés a Földért

A Boldogság programos osztályok csatlakoztak először Bagdi Bella országos felhívásához, mely a Föld védelmére hívja fel a figyelmet egy közös dallal és gyertyagyújtással. Mivel azonban ÖKO iskola is vagyunk a többi alsós osztály is kapcsolódott. Harsányi Bea és Szegedi Ágnes tanítók találták ki és valósították meg azt a koreográfiát, melyben a Földet is szimbolizálták és gyertyát is gyújtottak a gyerekek és osztályfőnökeik, miközben énekelték Bagdi Bella Gyújts egy gyertyát a Földért című gyönyörű dalát. Az akcióhoz országszerte több, mint 110 000 ezer résztvevő kapcsolódott.

Ölelés napja volt a Várkonyiban

Október 14-én, pénteken az Ölelés Világnapja alkalomból a Várkonyi István Általános Iskola, mint Boldog Iskola is csatlakozott a neves naphoz. Reggel fél 8 és 8 óra között a boldogságprogramban részt vevő tanító nénik várták a szülőket egy-egy ölelésre, majd a 3. óra utáni szünetben az alsós diák ölelték meg egymást és a tanító néniket.

Boldog iskola a Várkonyi

Július 9-én részt vett a Jobb Veled a Világ Alapítvány évadzáró összejövetelén a Várkonyi István Általános Iskola képviseletében Bögös István igazgató, Sántáné Varga Tünde és Harsányi Beáta, ahol átvették a jól megérdemelt Boldog Iskola címet!
Ezzel a kitüntetéssel a 2016/17-es tanévben a Várkonyi Boldog iskola lesz!
A címet Bagdi Bella az alapítvány elnöke adta át.

   1