1  2  3  4  5  6   

Adományok érkeztek (2012.03.26.)

Mindig öröm az óvodánk számára, amikor olyan jó emberekkel kerülünk kapcsolatba, mint Házmán Noémi, Ágoston Krisztina, és Ferenczi István. Noémivel és Krisztinával akkor ismerkedtünk meg, amikor ősszel a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatójaként ellátogattak az óvodánkba. A hallgatókra nagy hatást gyakorolt az a törődés, ahogyan az óvodánkba járó halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozunk. Felismerték azt, hogy akár egy ember is sokat tehet a gyermekekért, ezért gyűjtésbe kezdtek, és amikor összegyűlt az adomány, akkor elutaztak hozzánk, és megajándékoztak minket a szeretetükkel, könyvekkel, húsvéti ajándékokkal, és plüssjűátékokkal.

Ezúton szeretnénk megköszönni Házmán Noéminek, és Ágoston Krisztinának, hogy gondoltak az ide járó gyermekekre. Továbbá köszönettel tartozunk Ferenczi Istvánnak, aki az adományok elszállításában vállalt szerepet.

Képeinket a kisképre kattintva tekintheti meg.

Városi oviolimpia (2012.03.21.)

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan az idén is részt vettünk a városi oviolimpián, amelyet a Deák téri óvoda szervezett. A testnevelés foglalkozások tapasztalatai alapján kiválasztottuk azt a tíz gyermeket, akik mozgásukban a legügyesebbek, leggyorsabbak, és akikben megvolt az versenyszellem, hogy részt vehessenek egy ilyen rendezvényen. Az előre megkapott feladatsorok alapján a gyermekek felkészítését Molnár Tímea és Sárikné Donner Márta óvodapedagógusok vállalták.

A versenyző gyermekeken kívül az óvodánkba járó többi gyermek szurkolóként vett részt az olimpián. A gyermekek mindent megtettek azért, hogy jól teljesítsenek a különböző versenyszámokban, de ennek ellenére utolsók lettünk.FrownEzért kicsit szomorúak voltunk, de kárpótolt minket az a sok labda, amit ajándékba kaptunk. A kisképekre kattintva megnézheti hogyan milyen volt az olimpia.

Március 15-re emlékezünk (2012.03.12.)

Március 15.-én ünnepeljük a magyar polgári forradalom, és a szabadságharc ünnepét. Már az előző hét az ünnepre készülődés jegyében telt el. Feldíszítettük az óvodát, beszélgettünk az előző évi élményeinkről, és az ünnephez kapcsolódó képeket nézegettünk.

Beszélgettünk arról, hogy mi magyarok vagyunk, Magyarországon élünk, és magyarul beszélünk. A zászlónk színe pedig: piros fehér zöld. Festettünk zászlókat, készítettünk kokárdákat, énekeket és verseket tanultunk, így segítettünk a magyarságtudatot megalapozni a gyermekekben.

Megemlékeztünk a szabadságharchoz kapcsolódó eseményekről, és személyekről. Ennek érdekében ellátogattunk a városunk főterén található Kossuth szoborhoz, ahol elhelyeztük a gyermekek által készített papírkoszorút. A gyermekek nagy örömmel vették észre, hogy már más óvodáscsoportok is jártak a szobornál, akik sokféle zászlót, nemzetiszínű virágokat és szalagokat helyeztek el. A télren meneteltünk, énekeltünk, és a programból nem maradhatott ki az adj király katonát című játék sem.

A Kossuth Múzeumban korabeli ruhákat, fegyvereket, bútorokat tekinthettek meg a gyermekek, és "találkozhattak" Kossuth Lajossal is. Rengeteg élménnyel gazdagabban tértünk vissza az óvodába.

A kisképre kattintva megtekintheti a többi képet is.

Télkergető 2012. 02.29.

A "Kiszézés" immár két éves múltra tekint vissza az óvodánkban, amely során a gyermekek segítségével elzavarjuk a telet, és becsalogatjuk a tavaszt. Az elmúlt hét során a gyermekekkel először elkészítettük a telet jelképező szalmabábot, és sok olyan képet is megnéztünk, amely a mohácsi busójáráshoz kapcsolódik.

A télkergető programunkon játékból mi is elutaztunk Mohácsra, hogy segítsünk a busóknak a telet elűzni. A télkergető prgramra a Gerje patak partján került sor, ahol játékos formában a következő tevékenységeket valósítottuk meg:

1. Patakugrás. A patakot két párhuzamos kötéllel jelöltük a földön, és a gyermekek sorban ugrottak egyik partról a másikra.

2. Szárazföldre, vízre, csónakba futó játék, amely a tűz víz repülő című játék egyik változata.

3. Csónakázás a "Dunán". Evezés utánzása balra - jobbra, mozdulatokkal számolásra.

4. Utazás a hajón. Mit visz a kishajó? A játékban felhasznált gyűjtőfogalmak: tél, tavasz, ruhadarabok.

5. Napocska előcsalogatása énekszóval: süss fel nap.

6. Tél elkergetése dobolással, kereplővel, énekszóval.

7. Kiszebáb (tél) elúsztatása a gerje patakban.

8. Tavaszköszöntő énekek: bújj bújj zöld ág..., eresz alól fecske fia...

Strandlátogatás 2012. február 28.

Az IPR keretében ma sor került a második strandlátogatásunkra, ahol a kisebbek esetében továbbra is a játékos vízhezszoktatás volt a cél, ahol pancsolással, és játékos vizitornával próbáltuk megismertetni és megszerettetni az új közeget.

A nagyobbak, akik már régebb óta járnak velünk a strandra úgymond gyakorlottak a medence használatában, és egyre biztosabban mozognak a vízben. Velük már olyan elemeket is gyakoroltunk, amelyek majd az úszástanulást készítik elő. A nagyok már bátran bedugják a fejüket a víz alá, ahol vissza tudják tartani a lélegzetüket, és buborékokat is tudnak fújni. A gyermekek számára igazi sikerélmény, hogy már a víz színén és a víz alatt is tudnak siklani. A legnagyobb élmény azonban a vízben való lebegés, amely a legügyesebbek esetében már nagyon sikeres. 

A kisképre kattintva megtekintheti a többi képet is!

Itt a farsang áll a bál...(2012.02.24.)

Az óvodában az éves hagyományainkhoz híven ma is megtartottuk a farsangi ünnepségünket, amelyre a szülőket is meghívtuk. Nagyon örültünk annak, hogy a szülők is lelkesen készültek a farsangra, és sokféle jelmezt biztosítottak a gyermekek számára. Sok anyuka ajánlotta fel a segítségét, amelyet el is fogadtunk, így a farsangi fánkot az ő segítségükkel készítettük el.

Az óvodai jelmezes felvonulás és vetélkedő után a tagintézményünkben meglátogattuk az iskolás osztályokat is, ahol farsangi versekkel és énekekkel kedveskedtünk a gyermekeknek.

A farsangot sokféle vetélkedővel, és programmal színesítettük, ahol a gyermekek karikába ugró, labdavivő, és különböző tréfás versenyszámokban mérhették össze az ügyességüket.

A sok öröm mellett néhány dolog szomorúsággal töltött el minket, ugyanis néhány gyermek kimaradt ebből a jó programból. Az ő szüleiket arra kérjük, hogy legközelebb biztosítsák a gyermekeik részére az óvodai programokon való részvételt.

A kisképre kattintva megnézheti az eseményről készült többi képet is.

Végre van HÓ! 2012. február 6

Hó nélkül nem tél a tél, és mint minden gyermek mi is nagyon vártuk már, hogy végre élvezhessük a tél örömeit. Mivel a hétvégén végre leesett a várva várt hó, ezért a gyermekek már hétfőn szánkókkal jöttek, és nagy örömmel mesélték, hogy hóembert készítettek és hógolyóztak.

Az állatok témakörhöz kapcsolódóan állatnyomokat kerestünk a hóban, és mi magunk is létrehoztunk különböző nyomokat. Persze a hógolyózás, és a hóangyal készítése sem maradhatott el.

Reméljük, hogy még sokáig élvezhetjük a tél örömeit Smile

Ciróka bábszínház bérlet 2012. január 31

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy sikerült három alkalomra szóló bábszínházbérletet vásárolnunk a Kecskeméti Ciróka Bábszínházba, amelynek költségeit a HHH gyermekek esetében pályázati pénzből, a többi gyermek számára pedig a szülők hozzájárulásából tudunk finanszírozni.

Az első mese, amelyet megtekintettünk, a Cérnácska szabócska című előadás volt, amelyben a gyermekek Málika varrókisasszony, és Cérnácska szabócska kalandjaival ismerkedhettek meg. A mese a jótettekről szólt, amelynek egyik fő eszköze a mindentvarró csodatű volt, amely minden rosszat jóvá tudott varrni.

Az előadás végén egy közös interaktív program keretében megtanulhattuk Cérnácska szabócska varázsmondókáját.

"Föld fonala fű, fa fonala inda,

az ég fonala a kelő nap sugara.

Hínár a víz fonala, ha tele a tű foka,

ha van benne cérnácska,

mindent varr a szabócska."

A következő előadáson 2012. április 23.-án vehetünk részt, amelynek címe a Téli tücsök meséi lesz. Várjuk az érdeklődő szülőket is!

A kisképre kattintva megtekintheti az eseményről készült képeinket.

Stranlátogatás 2012. január 17.

Az IPR pályázat jóvoltából lehetővé vált, hogy olyan élményekhez és programokhoz juttassuk a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket, mint a strandlátogatás. Ezen a programon játékos formában egy olyan új közeggel ismerkedhetnek meg a gyermekek, amelyek a vízben teszik lehetővé a mozgásfejlődést.

Az idei évben pályázati keretekből még három alkalommal fogunk ellátogatni a Budai úti fürdőbe, ahová kísérőként szívesen várjuk azokat a szülőket is, akik egy ilyen kellemes élményt szeretnének a gyermekeikkel megosztani.

Kérjük, hogy kattintson a kisképre, és nézze meg, hogy milyen boldogok voltak a gyermekek ezen a programon.

Új eszközökkel gazdagodott az óvodai fejlesztőterem 2012. január 4.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az IPR pályázat jóvoltából közel százezer forint értékben, új fejlesztőjátékokat tudtunk vásárolni az óvodai fejlesztőterem részére. Ezzel az új beruházással jentősen hozzájárultunk a fejlesztésre szoruló gyermekek sokoldalú képességfejlesztéséhez. Az új játékok különböző képességterületeket fejlesztenek: mint a finommotorika, logika, gondolkodás, írásmozgás koordináció, téri irányok, oldaliság, stb.

   1  2  3  4  5  6   

Látogatók száma: