1  2  3  4   

TÁMOP-3.2.11

TÁMOP-3.2.11/10-1/KMR készség és kompetenciafejlesztő programsorozat keretében "Fogjuk meg egymás kezét" A művészeteken keresztül a cigány kultúra ápolásáért című projektet valósított meg a Széchenyi úti Óvoda Ugyeri Tagóvodája. A programokra havi egy alkalommal tíz hónapon keresztül került sor. A program keretében a gyermekek a hagyományos cigányzenei kultúrához kapcsolódó zenékkel, mozgásokkal, népi játékokkal, hangszerekkel és alapvető tánclépésekkel ismerkedtek meg.

Képek megtekintéséhez kattintson a kis képre!

 

 

Laska Fesztivál 2012. 06. 23.

Öt gyermekkel részt vettünk a Laska Fesztiválon, ahol a Hotel Aquarell sátrában a szakács irányításával a ceglédi hagyományoknak megfelelően mi is elkészítettük a laskát. A főzésben Farkasházi Réka színművésznő is a segítségünkre volt. 

Az elkészült laskát a gyermekek segítségével adtuk el. Köszönjük azoknak a vásárlóknak, akik a mi laskánkat választották, mert ezzel támogatták az óvodánkat. A befolyt összeget a Hotel vezetősége játékvásárlás céljára ajánlotta fel az óvodánknak.

 

Egy szép felajánlás

A Ceglédi Hotel Aquarell vezetősége azzal kereste meg az óvodánkat, hogy a ceglédi Laska Fesztiválon eladott laskából származó bevételét felajánlja az intézményünk számára. Ezzel a szép gesztussal lehetővé tették, hogy az óvodánkba járó halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek új játékokhoz jussanak.

Felajánlásukat nagyon köszönjük!

Tájékoztató

Kedves Szülők!

Mint ahogy azt a kiküldött meghívókban is jeleztük, az óvodai évzáró ünnepségünk 2012. június 14.-én lesz a következő beosztás szerint.

NAPSUGÁR csoport: 10 óra, SZIVÁRVÁNY csoport 1/2 11

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Abonyban voltunk állatkertlátogatáson 2012. június 8.

Ma az óvodásainkkal az Abonyi állatkertben jártunk, ahol óriási élményeket szereztünk. Minden állatot megnéztünk, megbeszéltük azok élőhelyeit, jellemzőit. Sok állatot megsimogathattunk, és etethettünk is, azonban a legnagyobb élmény a kistigris volt, amelyet kihozott a gondozója, így egészen közelről is láthattuk, hogy milyen aranyos. Wink ÉS MÉG MEG IS SIMOGATHATTUk! 

Az állatok megnézése után fagyiztunk, és játszottunk az állatkertben található játszótéren. nagyon örülünk annak, hogy az állatkerti programra három szülő is elkísért bennünket. Nekik köszönjük, hogy aktívan részt vettek ezen a programon.

Főiskolai hallgatók jártak nálunk vendégségben 2012. 05. 31.

Egy intézménylátogatás keretein belül az ELTE PPK gyermekvédelmi tanárszakos Ba képzésban részt vevő hallgatóit fogadta az intézményünk. A főiskolai hallgatók az óvodánkban folyó gyermekvédelmi munkát tanulmányozták. Köszönettel tartozunk Jónás Erika anyukának, aki a tanyavilágban élő családok nehézségeiről és életéről mesélt a hallgatóknak. 

A beszélgetés után a délelőtt további részében a hallgatók bekapcsolódhattak a gyermekek udvari játékába, ahol a kicsikkel homokoztak, hintáztak, és beszélgettek.

Ebéd után családlátogatáson is voltunk, ahol Balogh Zsolt fogadta a látogatókat. Mesélt a családjáról, az életkörülményeikről, és azokról a lehetőségekről, amelyek a család életére hatást gyakorolnak.

Az intézménylátogatás a gyermekjóléti központban tett látogatással zárult, ahol a szakmai vezető Kótabéné Ruda Gyöngyvér és munkatársai a központ tevékenységéről tájékoztatták a hallgatókat.

Úgy gondoljuk, hogy az elméleti tudás mellett nagyon fontos a gyakorlati ismeret is, ezért szívesen fogadunk minden olyan hallgatót, aki az intézményünkben folyó munkáról többet szeretne tudni.

Strandlátogatás 2012. május 29.

Az IPR pályázaton elnyert pénzből ma voltunk a negyedik, és egyben utolsó strandlátogatásunkon, ahová két anyuka is elkísért bennünket. A programunknak sokféle célja volt:

  • Élményeket nyújtani azoknak a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, akik ingerszegény környezetből érkeznek az óvodánkba.
  • A gyermekek vízhezszoktatása, a játékos mozgások által a vízbiztonság kialakítása.
  • A gyermekek mozgáskoordinációjának, ügyességének fejlesztése, úszás előkészítése: vízalá merülés, levegőbuborék fújása, siklás.
  • A család és az óvoda kapcsolatának az erősítése.

Ahogy a képekből is látszik, nagyon jól éreztük magunkat a strandon.

Jógyakorlat bemutató Tápióbicskén 2012. május 23.

Óvodapedagógusaink mindig nagy örömmel fogadják, ha lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek egy - egy jógyakorlaton, vagy hospitáláson. Most Tápióbicskén jártunk, ahol egy olyan jógyakorlatot tekintettünk meg, amely a madarak és fák napjához kapcsolódik. Ennek a témának a feldolgozása egy három hetes projekt keretében történt, amelynek záró rendezvénye volt a bemutató rendezvény. 

A gyermekek játékos versenyekkel, énekekkel, találóskérdésekkel, versekkel ünnepelték meg ezt a jeles napot.

 

Ciróka Bábszínház 2012. május 22

Az IPR jóvoltából május 22-én az utolsó bérletes előadásunkon vettünk részt, ahol megtekintettük a Gepettó és bábuja című mesejátékot. Igaz, hogy ez az előadás inkább a kisiskolás korú gyermekeknek szólt, de az óvodások is nagyon élvezték a fordulatokban gazdag történetet.

A kisképre kattintva megnézheti, hogy a Kecskeméti Ciróka Bábszínház milyen színvonalas előadással kedveskedik az odalátogató gyermekeknek.

Virágosítási pályázat

Immár hagyomány, hogy óvodánk is részt vesz a városunk által meghirdetett virágosítási pályázaton, ahol két évvel ezelőtt elnyertük a legvirágosabb intézménynek járó első helyet. Az idén a városunk jóvoltából, és egy virágkertészet felajánlásából jutottunk hozzá azokhoz a virágokhoz, amelyekkel feldíszítettük az óvodánkat.

Az ültetési munkálatokat Katika néni útmutatásai alapján a gyermekekkel közösen végeztük el. A kisképre kattintva megnézheti, hogy a szorgos kis kezek milyen jó munkát végeztek. 

   1  2  3  4   

Látogatók száma: